BUGÜN ÇOCUKLUĞUMU DOYA DOYA YAŞADIM !....
Sevgili Dostlar,
Yetmiş sekiz kuşağı bizlerin çocukluğunda (şu anda bize her türlü kötülüğü yapan ve düşmanca tavırlarından asla vazgeçmeyeceği anlaşılan, Türk Milletini dize getirmek için her türlü entrikaları çeviren Amerika menşeili ) resimli romanlar vardı: Teksas, Tommiks, Tenten, Kinova, Swing, Zagor v.b...
Bu kitaplara karşı Türk menşeili Karaoğlan, Tarkan vardı...En çokta Amerikan resimli romanları okumuştuk. ..Okuduğumuz kitapları da arkadaşlar ile ya değiş-tokuş yapardık ya da eski sayıları alıp satan kişilere satıp yeni serisini alırdık...
Bu cumartesi Emlakçılık yapan Eskişehir Iktisadi Ticari İlimler Akademesinden arkadaşım Ali Rıza Öcal`dan okumak için aldığım Karaoğlan'ın" Sarı Büyü " romanını oğlum İsmail' in eline verdim.
"Bak İsmail, bu romanın serisini çocukluğumda çok okudum. Sen tarihi olayları, filimleri seviyorsun. Bu roman tarihi bir kitap. Şu elinde kılıcı olan kişi bir Türk Yiğidi. Al bunu oku" dedim.
Oğlum, Karaoğlan' ı yarıya kadar okudu. Ben de merak ettim. Başladım baştan sona kadar okumaya. .Yarım saat olmadan romanı bitirdim. Okurken yarım yüzyıl önceye gittim ve çocukluğumu yaşadım. ...
Suat Yalaz `ın çizdiği bu çizgi romanında iki kelime (uğru ve albız) dikkatimi çekti. Bu kelimelerin geçtiği cümleler şunlardı:
"Birden ortalıkta uğru kılıçlı üç çinli beliriverdi."
"Bu herif albızın oğlu olsa gerek! "
Uğru ve albız kelimelerin anlamını bilen varsa yazsın. ...Bu vesile ile kelime dağarcığımıza iki kelime ilave etmiş olalım.
Romanda bir şey daha dikkatimi çekti. .Karaoğlan, Selahaddin Eyyubi'yi, tuzak kuran Emir El Yakub'tan kurtarıyor.
Karaoğlan, Selahaddin Eyyubi zamanında mı yaşadı?
Bir başka bölümde de Karaoğlan macerası Hindistan tarafında geçiyor.Görüyor musun ceddimiz bir bakıyorsunuz at üstünde Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubiyi kurtarmaya geliyor, bir de bakıyorsunuz Hindistan yaylaklarında at koşturuyor.Şimdi bu devirde var mı böyle yağız bir Türk!..